Reteta zilei: Tocanita de vita cu paste
PrinteazaTocanita de vita cu paste din: carne de vita, boia de ardei dulce, seminte de chimen, maghiran uscat, sare, piper, faina, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, supa de vita, sos worcestershire, morcovi, pastarnac, ardei gras, amidon, paste.
Ingrediente:
- 2 kg carne de vita, cuburi
- 1/4 ceasca boia de ardei dulce
- 1 lingurita seminte de chimen
- 2 lingurite maghiran uscat
- 2 lingurite sare
- 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat
- 1 lingura faina
- 3 linguri ulei de masline
- 1 ceapa, tocata
- 1 lingurita usturoi tocat
- 1 cutie rosii cubulete
- 3 cesti supa de de carne de vita
- 2 linguri de sos worcestershire
- 4 morcovi , bucati
- 3 buc pastarnac, maruntit
- 2-3 ardei grasi, tocati
- 2 linguri de amidon
- 1 pachet paste
Mod de preparare:
Combinati boia de ardei, chimen, maghiran, sare si piper negru intr-o punga de plastic. Puneti carnea si agitate pentru ase acoperi cu condiment.
Gatiti ceapa in ulei de masline pana cand se inmoaie, aproximativ 3-4 minute. Adaugati usturoiul si caliti inca 30 de secunde.
carnea in tigaie, gatiti pana se rumeneste bine pe toate partile. Adaugati rosiile si se amesteca.
Opriti focul. Adauga amestecul de carne intr-o cratita, adaugati supa si sos Worcestershire.
Amestecati usor. Adaugati pastarnac si morcovi si se amesteca.
Acoperiti si gatiti 2-3 ore. In ultima ora adaugati si ardeiul gras. Amestecati ocazional.
Fierbeti pastele al dente. Intr-o ceasca puneti lichid in care fierbe carnea de vaca si amestecati cu amidonul.
Incorporati in cratita si amestecati usor. Serviti tocanita de vita cu paste.
Tocanita de vita cu paste
Pofta buna!
Ce bine arata tocanita de vita