un preparat rafinat, inspirat din bucătăria mediteraneană. Combinația cremoasă a orezului gătit lent cu dulceața delicată a racilor face din acest preparat o alegere perfectă pentru o cină elegantă sau un prânz special. Timp de pregătire: 10 minute Timp de gătire: 30 minute Timp total: 40 minute Ingrediente: 300 g orez […]
Rinichi cu garnitura de cartofi şi morcovi
PrinteazaRinichi cu garnitura de cartofi şi morcovi din: rinichi, piept afumat, sare, piper, vin negru, bulion, sos brun, supa, sunca, morcovi, cartofi, unt, patrunjel.
Poate te intereseaza si Sote de rinichi
Ingrediente:
- 600 g rinichi
- 200 g piept afumat
- sare
- piper
- 1 pahar vin negru
- 2 linguri de bulion pastă
- 3 linguri de sos brun
- 1/21 supa
- 100 g şuncă
- 400 g morcovi
- 400 g cartofi noi
- 100 g unt
- 1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare:
Rinichi cu garnitura de cartofi şi morcovi: Rinichii se taie în două în lungime, se curăţă şi se spală apoi se lasă în apă rece 1 oră.
scot, se şterg cu un şervet şi se învelesc în felii subţiri de piept afumat. leagă cu sfoară subţire, se aşază într-o tavă adîncă unsă şi se dau la cuptor circa 30 minute.
scurg de grăsime, se mai fierb timp de 30 minute cu bulion, 3 linguri sos brun, vin şi supă iar la sfîrsit se adaugă şunca tăiată julien.
scoate sfoara şi se aşază pe platou garnisiţi cu cartofi noi şi morcovi sote.
Sosul se serveşte separat la sosieră si se pune puţin pe rinichi.
Pofta buna!
Risotto cu Brânză Stilton și Ciuperci
Combinația de orez cremos, ciuperci aromate și brânză Stilton bogată și ușor picantă creează o explozie de arome și texturi care te vor cuceri de la prima îmbucătură. Această rețetă rafinată aduce pe masa ta o bucățică din bucătăria italiană, completată cu influențe englezești, fiind ideală pentru iubitorii […]
Nu am mai mancat de mult rinichi, sunt buni, mie-mi plac
Ati folosit rinichi de vitel?