Rondele cu sunca
PrinteazaRondele cu sunca din: faina, drojdie, lapte dulce, unt, cartofi, sunca, ceapa, stafide, oua, branza de vaci, telemea, sare, piper, spanac, ulei de floarea soarelui, zahar tos.
- 500 g faina
- 10 g drojdie
- 260 ml lapte dulce
- 50 g unt
- 500 g cartofi
- 300 g sunca
- o ceapa alba
- 50 g stafide
- 4 oua
- 300 g branza de vaci
- 300 g telemea
- sare
- piper
- spanac
- ulei de floarea soarelui
- o lingurita de zahar tos
Mod de preparare:
Intr-un bol se dizolvă drojdia cu zahărul tos, o jumătate de linguriţă cu sare şi laptele călduţ.
Se toarnă peste făină împreună cu untul topit şi se frământă până se obţine un aluat nelipicios.
Se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească la foc mediu până îşi dublează volumul.
Cartofii se spală, se fierb, se răcesc puţin şi se curăţă de coajă.
Se taie rondele potrivit de groase şi se pun într-un bol.
Se pun trei ouă, brânza de vaci şi brânza telemea dată pe râzătoare.
Se adaugă ceapa tocată mărunt, şunca tăiată cubuleţe, stafidele, sare şi piper.
Se aşază o foaie de aluat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei, se pune amestecul din bol şi se aşază deasupra aluatul rămas.
Se înţeapă din loc în loc cu o furculiţă şi se unge cu ou bătut.
Se coace la foc mediu 30-45 de minute, având grijă să nu se ardă.
Se servesc calde sau reci, somple sau cu salata de spanac crud.
Rondele cu sunca
Pofta buna!