Conservă de Pastă de Ardei – o rețetă versatilă, perfectă pentru a adăuga o explozie de savoare în diverse preparate. Fie că o folosești ca bază pentru ciorbe, tocănițe, sosuri sau pur și simplu ca tartinabil pe pâine, această pastă concentrată păstrează aroma intensă a ardeilor proaspeți pe tot parcursul anului. Simplu de preparat și […]
Rulada cu fasole verde
PrinteazaRulada cu fasole verde din: oua, smantana, sare, piper, ulei, fasole verde, cascaval, sunca.
Ingrediente:
rulada:
- 5 oua
- 150 g smantana
- sare
- piper
- ulei
umplutura:
- 250 g fasole verde
- 300 g cascaval
- 300 g sunca
Mod de preparare:
Aşezi o cratiţă la fiert cu apă şi sare. Când începe să dea în clocot, pui fasolea verde, spălată şi curăţată la ambele capete, aproximativ 10 minute.
O scoţi din apă şi o laşi la răcit. Caşcavalul şi şunca le tai felii subţiri.
Pentru ruladă, baţi ouăle cu smântână, sarea şi piperul. Incingi cuptorul. întinzi într-o tavă dreptunghiulară hârtie de copt pe care o ungi cu ulei. Torni ouăle şi dai ta cuptor până se rumenesc.
Scoţi tava şi aşezi pe ea, cât e caldă, feliile de caşcaval şi de şuncă, fasolea şi rulezi.
Desprinzi uşor de pe hârtia de copt, după ce s-a răcit.
Rulada cu fasole verde
Pofta buna!
Infuzie de mentă pentru digestie
Infuzie de mentă pentru digestie. Menta (Mentha piperita) este o plantă aromatică cunoscută pentru efectele sale benefice asupra sistemului digestiv. Infuzia de mentă ajută la calmarea crampelor stomacale, reducerea balonării și stimularea digestiei, fiind un remediu natural eficient și ușor de preparat. Ingrediente 1-2 lingurițe de frunze de mentă proaspete sau uscate 250 ml apă […]