Rulada cu rahat
PrinteazaRulada cu rahat din: oua, zahar, faina, sare, rahat, zahar praf, scortisoara si esenta de migdale.
blat:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 6 linguri faina
- un varf de cutit sare
umplutura:
- 500 g rahat
- 300 g zahar praf
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita esenta de migdale
Mod de preparare:
Pentru umplutură, treceţi rahatul prin maşina de tocat carne, adăugaţi zahărul, scorţişoara şi esenţa de migdale, amestecaţi-le bine pentru omogenizare.
Pentru blat, separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Frecaţi gălbenuşurile cu zahărul, adăugaţi făina, sarea, şi albuşurile bătute spumă.
Turnaţi compoziţia într-o tavă, pe hârtie de copt unsă cu ulei. Coaceţi blatul 25 minute, la foc potrivit, apoi 4coateţi-l din tavă şi, cât este cald, întindeţi deasupra lui umplutura cu rahat.
Rulaţi blatul şi lăsaţi-l la răcit. Presăraţi-l cu zahăr praf înainte de tăiere.
Pofta buna!
Poza avem la aceasta minunata reteta? Se pot pune și alune,