Ruladă cu zmeură
PrinteazaRuladă cu zmeură din: oua, zahar, suc de lamaie, faina, amidon, praf de copt, gelatina, zmeura, branza de vaci, zahar, frisca, zahar vanilat si fulgi de migdale.
blat:
- 5 oua
- 125 g zahar
- 1 lingurita suc de lamaie
- 100 g faina
- 25 g amidon
- 1 varf de cutit praf de copt
crema:
- 3 foite de gelatina
- 1 borcan de zmeura (370 ml)
- 250 g branza de vaci
- 4 linguri zahar
- 200 ml frisca
- 1/2 plic zahar vanilat
- 2 linguri fulgi de migdale
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Separaţi ouăle. Bateţi albuşurile spumă şi turnaţi zahărul în ploaie. Adăugaţi sucul de lămâie. în spuma de ou încorporaţi alternativ făina, praful de copt, amidonul şi gălbenuşurile, amestecând de sus în jos.
Turnaţi acest amestec într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt, uniformizaţi-l şi coaceţi-l 8-10 minute. După ce s-a copt, scoateţi-l şi răsturnaţi-l pe un şervet de bucătărie presărat cu zahăr, îndepărtaţi hârtia de copt şi rulaţi blatul. Lăsaţi-l să se răcească acoperit cu şervetul. Pentru cremă, înmuiaţi gelatina. Scurgeţi zmeura, pasaţi-o şi daţi-o printr-o strecurătoare.
Amestecaţi zmeura, brânza şi zahărul. Stoarceţi gelatina şi încorporaţi-o aici. Bateţi frişca. Adăugaţi zahărul în ploaie şi amestecaţi bine. 3 întindeţi blatul din nou, apoi întindeţi 2/3 din cremă. Rulaţi-l şi îmbrăcaţi-l în restul cremei. Lăsaţi prăjitura 2 ore la rece. Prăjiţi migdalele fără adaos de grăsime, lăsaţi-le să se răcească şi presăraţi-le peste ruladă.
Ruladă cu zmeură
Pofta buna!