Rulada de carne cu ardei gras si praz din: carne tocată de porc, ardei gras verde, ardei gras roşu, ardei gras galben, praz, seminţe susan, usturoi, aluat foitaj, sare, piper.
Ingrediente:
500 g carne tocată de porc
1 ardei gras verde
1 ardei gras roşu
1 ardei gras galben
1 fir de praz
50 g seminţe susan
2 căţei usturoi, pisaţi
1 foaie aluat foitaj
sare
piper
1 gălbenuş
ulei
2 felii pâine
2 ouă
Mod de preparare:
Dezgheţi aluatul. Tai prazul rondele subţiri şi căleşti, 2-3 minute, în puţin ulei împreună cu usturoiul pisat.
Adaugi carnea tocată, laşi câteva minute pe foc şi dai deoparte să se răcească.
Pui şi feliile de pâine înmuiate în apă şi stoarse bine, ouăle, ardeii tocaţi, sare şi piper, după gust.
Amesteci bine cu carnea tocată, ceapa şi usturoiul. Intinzi foaia de aluat, umpli cu compoziţia obţinută, mlezi şi aşezi într-o formă de chec, în care ai pus hârtie de copt.
Ungi cu gălbenuş, înţepi din loc în loc (ca să iasă aburul în timpul coacerii) şi presari seminţe de susan.
Laşi la cuptor 30-40 de minute, până devine aurie.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.