Rulada de miel cu mustar
PrinteazaRulada de miel cu mustar din: carne de miel, mustar, ceapa, patrunjel, morcov, radacina de patrunjel, ulei, unt, vin rosu, smantana si piper.
Ingrediente :
- 4 felii carne de miel de 200 g fiecare
- 2 linguri muştar
- 2 cepe
- 1 legătură pătrunjel
- 1 morcov
- 1 rădăcină pătrunjel
- 2 linguri ulei
- 30 g unt topit
- 150 ml vin roşu
- 100 g smântână
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli feliile de carne, le ungi cu muştar, apoi le sărezi şi le piperezi.
Cureţi ceapa, morcovul şi rădăcina de pătrunjel şi le tai foarte mărunt, apoi toci şi verdeaţa. Le amesteci pe toate cu uleiul şi împărţi compoziţia în mod egal pe cele 4 felii de carne.
O rulezi pe fiecare, o legi cu aţă curată şi le prăjeşti pe toate în unt încins. După ce s-au rumenit, adaugi vinul, 150 ml apă, acoperi cu un capac şi laşi să se înăbuşe la foc mic aproximativ o oră.
După fierbere le scoţi pe o farfurie, apoi strecori sosul în care au fiert. Il pui la fiert până scade la jumătate şi la final adaugi smântână şi amesteci.
Rulada de miel cu mustar
Pofta buna!