Ruladă de pui cu legume – usor de preparat

Printeaza

Ruladă de pui cu legume din: piepturi de pui, usturoi, rosii uscate in ulei, branza de capra, busuioc, anghinare, conopida, turmeric, chimen, boia iute, ardei capia, ulei, sare, piper, iaurt, menta.

Ingrediente:Rulada_de_pui_cu_legume

  • 3 piepturi de pui
  • 4 catei de usturoi
  • 75 g rosii uscate in ulei
  • 250 g branza de capra
  • busuioc tocat
  • o conserva de anghinare
  • 500 g conopida
  • 3 g turmeric
  • 3 g chimen
  • 3 g boia iute
  • 500 g ardei capia
  • ulei
  • sare
  • piper
  • iaurt
  • menta

 

Mod de preparare:

Conopida se rupe în bucheţele, se fierbe zece minute în apă cu sare, se scurge şi se pune într-un bol.

Se presară turmericul, chimenul măcinat, boiaua iute şi se adaugă două linguri cu ulei.

Se presară sare după gust, se amestecă totul bine şi se pune conopida într-o cratiţă de teflon.

Se prăjeşte pe toate părţile până devine aurie, se scoate într-un bol şi se păstrează la cald.

Separat, se amestecă roşiile uscate scurse şi tocate mărunt cu brânza de capră tăiată cubuleţe, o lingură cu busuioc verde, anghinarea tocată, sare şi piper.

Se adaugă usturoiul tocat mărunt sau pisat, două linguri cu ulei de măsline şi se amestecă totul.

Pieptul de pui se dezosează şi se taie felii subţiri. Se pune umplutură în mijlocul fiecărei foi, se rulează şi se prind capetele cu scobitori.

Se aşază ruladele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 15-20 de minute.

Se servesc calde, cu salata de ardei copt sau cu un sos din iaurt, menta, usturoi si ulei.

Ruladă de pui cu legume

Rulada_de_pui_cu_legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.