Rulada de pui cu salata de rosii
PrinteazaRulada de pui cu salata de rosii
Ingrediente:
- 4 piepturi de pui
- 300 g caşcaval
- 500 g ficăţei de pui
- două crenguţe de rozmarin
- 500 ml lapte dulce
- 250 g roşii cherry
- 500 ml vin alb demisec
- o lingură de boia dulce
- ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
- usturoi
- smântână
Mod de preparare:
Rulada de pui cu salata de rosii: Ficăţeii de pui se spală, se pun într-un castron şi se toarnă laptele dulce. Se acoperă cu o farfurie şi se introduc la rece pentru 30 de minute.
Piepturile de pui se curăţă de piele şi grăsime, se dezosează, se spală şi se scurg de apă.
Se bat uşor cu ciocanul de şniţele ca să capete aspectul unor foi şi se suprapun la capete ca să formeze o foaie mai mare.
Pe o margine a foii se aşază ficăţeii de pui scurşi de lapte, caşcavalul tăiat bastonaşe şi se condimentează.
Se rulează, se unge rulada cu ulei, se presară sare, piper şi boia dulce, se aşază crenguţele de rozmarin deasupra şi se leagă cu aţă de bucătărie.
Se aşază într-o tavă, se toarnă ulei, o cană de apă, vinul alb şi se introduce în cuştor. Se coace 60-80 de minute, stropind din când în când rulada cu sosul din tavă.
Se serveşte fierbinte, cu salată de roşii cu rozmarin sau mujdei cu smântână.
Poftă bună!