Rulade cu carne tocata si usturoi la cuptor

Printeaza

Rulade cu carne tocata si usturoi la cuptor din: faina de secara, faina de grau, drojdie, sare, cumin, lapte batut, ceapa, carne tocata, cimbru, mustar iute, ulei.

Ingrediente:Rulade_cu_carne_tocata_si_usturoi_la_cuptor

  • 200 g faina de secara
  • 300 g faina de grau
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita cumin
  • 300 ml lapte batut

umplutura:

  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 300 g carne tocata
  • 2 fire cimbru
  • 1 lingura mustar iute
  • 1 lingura ulei

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amestecă cele două tipuri de făină cu drojdie, sare şi cumin.

Se toarnă laptele bătut şi se frământă un aluat moale; se aşază într-un castron uns cu puţin ulei şi se lasă să crească la căldură, cca 1 oră.

Pentru umplutură, se căleşte în ulei încins ceapa tocată.

După 5 min. se adaugă usturoiul tăiat felii şi frunzele de cimbru; după încă un minut se adaugă carnea şi se rumeneşte.

Se sărează se piperează şi se lasă să se răcească.

Se întinde o foaie de aluat dreptun ghiulară (30 x 20 cm), groasă de cca 2 cm.

Se unge cu muştar şi se repar­tizează deasupra carnea prăjită. Se rulează.

Se tapetează o formă cu hâr­tie de copt şi se aşază rulada; se lasă să crească cca 30 min.

Se încinge cuptorul la 220 °C. Se unge rulada cu apă cu sare şi se dă la cuptor.

După 10 min. tempera­tura din cuptor se reduce la 180 C si se coace 40 de minute.

Rulade cu carne tocata si usturoi la cuptor

Rulade_cu_carne_tocata_si_usturoi_la_cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.