Sosul Mole: Inima Bucătăriei Mexicane – Povești și Rețete. Mole, și în special Mole Poblano, este un simbol al bogatei tradiții culinare mexicane și un exemplu perfect al fuziunii dintre ingredientele indigene și cele aduse de spanioli în timpul colonizării. Istoria acestui sos complex și aromat este captivantă și plină de povești și legende. Origini […]
Salată de crudităţi cu maioneză si smantană
PrinteazaSalată de crudităţi cu maioneză si smantană
Ingrediente:
- 2 morcovi mari
- 1 ţelină
- 1/2 varză dulce
- 2 mere
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 păstârnac
- 3 ouă
- 1 linguriţă zeamă de lămâie
- 2 linguri smântână
- 100 ml ulei
- sare
- piper
- 1 ridiche
- 1 castravete
- frunze de salată
- 2-3 măsline pentru ornat
Mod de preparare:
Salată de crudităţi cu maioneză si smantană: Cureţi morcovul, păstârnacul, ţelina, merele, şi pătrunjelul, le dai pe răzătoarea cu ochiuri mici şi le presezi bine ca să-şi lase zeama. Speli apoi varza şi o tai fideluţă.
Fierbi 2 ouă, apoi faci maioneza din gălbenuşurile fierte, cel crud, zeama de lămâie, un praf de sare şi uleiul.
Opreşti 2 linguri pentru ornat, iar ce rămâne amesteci cu smântână şi adaugi compoziţia peste legumele şi fructele tăiate sau rase.
Omogenizezi salata şi o decorezi cu maioneză, măsline, felii de castraveţi, de ridichi şi cu câteva frunze de salată verde.
Poftă bună!
Pui cu Sos de Salvie și Ciuperci – Deliciu Aromat
Pui cu Sos de Salvie și Ciuperci – Deliciu Aromat din: piept de pui, ciuperci, ulei de masline, ceapa, usturoi, frunze de salvie, smantana, supa de pui, sare, piper, parmezan. Ingrediente: 4 piepturi de pui (aproximativ 150-200 g fiecare) 200 g ciuperci, feliate 2 linguri de unt sau ulei de măsline 1 ceapă mică, […]