Salata de linte cu verdeata
PrinteazaSalata de linte cu verdeata din: boabe de linte, boabe de mustar, suc de lamaie, ulei de masline, otet de vin alb, mustar dijon, miere, sare de mare, ceapa rosie, rosii galbene, patrunjel, ceapa verde, menta.
- 2 ceşti boabe de linte
- 1 linguriţă boabe de muştar
- sucul de la 1 lămâie
- 120 ml ulei de măsline
- 4 linguri oţet de vin alb
- 2 linguri muştar de Dijon
- 1-2 linguriţe miere fluidă
- sare de mare
- 2 cepe roşii
- 200 g roşii galbene
- 2 linguri verdeaţă tocată (pătrunjel, ceapă verde, mentă)
Mod de preparare:
Se curăţă menta şi se clăteşte în apă rece, apoi se scurge, se adaugă o cantitate mare de apă rece şi se fierbe până ce se înmoaie.
Intre timp se pisează boabele de muştar în mojar.
Intr-un castron se amestecă uleiul cu suc de lămâie, oţet, muştar, miere, sare şi boabe de muştar, cu telul, până ce se obţine o spumă groasă.
Se toacă ceapa. Roşiile se curăţă de seminţe şi cotoare şi se taie pulpa cuburi.
Se scurge lintea fiartă, se trece prin jet de apă rece şi se lasă să se răcească. Apoi se amestecă împreună cu legumele, verdeaţa şi dressingul.
Se lasă să se marineze la frigider 1 oră. Se serveşte cu pâine integrală.
Salata de linte cu verdeata
Pofta buna!