Salată de sfeclă roşie cu cartofi – usor de preparat
PrinteazaO reteta savuroasa de Salată de sfeclă roşie cu cartofi din: sfecla rosie, cartofi, patrunjel, coriandru, ulei de masline, otet balsamic, sare si piper.
- 4 sfecle rosii
- 3 cartofi
- 1 legatura patrunjel
- 1 lingurita rasa coriandru macinat
- 50 ml ulei de masline
- otet balsamic dupa gust
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi sfeclele, puneţi-le într-o tavă pe hârtie de copt şi coaceti-le în cuptorul încins la foc potrivit circa 50 de minute.
Fierbeţi cartofii în coajă, apoi curătaţi-i şi daţi-i pe răzătoarea mare.
După ce sfecla s-a copt, lăsaţi-o puţin să se răcească, curăţaţi-o de coajă şi daţi-o şi pe ea pe răzătoarea mare.
Puneţi sfecla rasă împreună cu cartofii raşi într-un castron. Adăugaţi pătrunjelul tacat mărunt, coriandrul măcinat, uleiul oţetul balsamic, sare şi piper după gust.
Omogenizaţi prin răsturnare. Serviţi salata de sfeclă şi cartofi rece.
Salată de sfeclă roşie cu cartofi
Pofta buna!