Salată din varză, prune şi nuci

Printeaza

Salată din varză, prune şi nucidin: varza, prune, nuci, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper si enibahar. Nucile sunt printre cele mai nutritive fructe ale toamnei, bogate în proteine, lipide, glucide, în magneziu, fosfor, calciu, cupru, zinc, iod, dar şi în Vitaminele A, C, complexul B, PP.

 

Ingrediente:

  • 1/2 varza proaspata
  • 350 prune fara samburi
  • 50 g nuci
  • 2 linguri otet balsamic sau alt otet aromat
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • enibahar

 

Mod de preparare:

Salată din varză, prune şi nuci: Tocaţi varza fideluţă, cât mai fin. Puneţi-o într-un castron mai mare.

Tăiaţi prunele în feliuţe şi puneţi-le într-un castron mai mic. Amestecaţi oţetul cu uleiul, sare, piper şi enibahar şi puneţi vinegreta obţinută peste prune.

Acestea trebuie să fie acoperite de vinegretă. Puneţi castronelul la rece.

Chiar înainte de momentul servirii, turnaţi vinegreta şi prunele peste varza din castron şi amestecaţi-le pentru a se pătrunde bine.

Deasupra aşezaţi nucile zdrobite mai mare.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.