Bruschete Caprese din: paine ciabatta, rosii, mozzarella, busuioc, balsamic, ulei, sare, piper. Această rețetă nu doar că reușește să aducă laolaltă gusturi și texturi complementare, dar servește și ca o declarație de dragoste față de simplitatea și eleganța bucătăriei mediteraneene. Fie că doriți să oferiți o gustare rafinată sau să adăugați un strop de culoare […]
Salata verde cu piept de pui
PrinteazaSalata verde cu piept de pui din: amestec de salata, piept de pui, ardei gras, rosie, castarveciori, fasole verde, mustar cu hrean, ulei, coaja de lamaie, zeama de lamaie, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g amestec de frunze de salata (ruccola, salata creata, etc)
- 400 g piept de pui dezosat
- 1 ardei gras carnos
- 1 rosie mare
- 1-2 castraveciori
- 200 g fasole verde
- 2 lingurite mustar cu hrean
- 4 linguri ulei
- 1 lingura coaja rasa de lamaie
- 2 linguri zeama de lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi pieptul de pui în felii, pe lat, asezonaţi-l cu sare şi piper. Frigeţi-l pe grătar sau rumeniţi-l în unt încins.
Lăsaţi-l să se răcească, tăiaţi bucăţele. Spălaţi frunzele de salată, scurgeţi-le bine şi rupeţi-le bucăţi mari; puneţi-le pe un platou.
Curăţaţi castraveţii, tăiaţi-i rondele, puneţi-i alături de salată.
Ardeiul gras îl spălaţi, îl curăţaţi de seminţe şi îl tăiaţi julien, roşia o curăţaţi de seminţe şi o tăiaţi felii.
Opăriţi păstăile de fasole, scurgeţi-le bine. Puneţi salata într-un bol şi aranjaţi estetic bucăţile de pui.
Intr-un bol amestecaţi muştarul picant cu ulei, zeamă de lămâie, coaja rasă de lămâie, sare şi piper.
Sosul obţinut îl turnaţi peste salata de pe platou. înainte de servire, păstraţi salata la rece.
Salata verde cu piept de pui
Pofta buna!