Sandviciuri cu chiftele
PrinteazaSandviciuri cu chiftele din: ulei de floarea soarelui, otet din vin alb, zahar, castravete, marar, chifle, gem de merisoare, carne tocata de porc, pesmet, seminte de chimen, ou, mustar cu boabe, miere, nucsoara.
- 1-2 linguri ulei de floarea soarelui
- 2 linguri de otet din vin alb
- 1 lingura de zahar
- 1/3 castravete, feliat subtire
- 1 lingura de marar, tocat (optional)
- 4 chifle medii, taiate in jumatate sau 1 bagheta lunga si subtire, taiata in bucati cu lungimea de 5 cm
- 1 borcan gem de merisoare
pentru chiftele:
- 300 g carne tocata de porc
- 50 g pesmet
- 1 lingurita seminte de chimen
- 1 ou, batut
- 3 linguri de mustar cu boabe
- 1 lingura de miere
- 1 varf de cutit nucsoara macinata
Mod de preparare:
Amestecă toate ingredientele pentru chiftele, asezonează, apoi modelează-leîn forme rotunde de mărimea unei nuci.
Pentru a deveni mai ferme, dă-le la congelator 30 de minute (dacă petrecerea începe) sau la frigider timp de maximum 24 de ore.
Incinge cuptorul la 220°C. Tăvăleşte chiftelele prin ulei într-o tavă, apoi dă-le la cuptor 20 de minute, până sunt bine pătrunse.
Când chiftelele sunt aproape gata, amestecă într-un bol de mixer oţetul şi zahărul, pentru ca ultimul să se dizolve, apoi adaugă castravetele şi mărarul.
Taie bagheta/chiflele şi unge bucăţile rezultate cu puţin gem de merişoare.
Adaugă castravetele, 2-3 chiftele şi aranjează sandviciurile pe un platou.
Pofta buna!