Sangerete de porc cu cimbru
PrinteazaSangerete de porc cu cimbru din: cap de porc, slanina, ceapa, sange de porc, cimbru, sare, piper, intestine de porc.
Ingrediente:
- un cap de porc
- 500 g slănină
- un kg ceapă
- un litru sânge de porc
- cimbru
- sare
- piper
- intestine de porc
Mod de preparare:
Capul de porc curăţat, pârlit şi bine spălat se pune la fiert în apă, fără sare.
Se lasă o oră din momentul în care apa dă în clocot.
In acelaşi timp, ceapa mărunt tocată se pune la fiert cu apă cât s-o acopere şi se lasă 30 de minute.
Carnea de pe capul de porc se curăţă de pe oase şi se taie totul foarte mic, se amestecă uşor cu slănina mărunt tăiată, se adaugă ceapa şi doi litri din zeama în care a fiert capul, strecurată. Se potriveşte de sare, piper, cimbru şi se adaugă sângele.
Se amestecă, se repotriveşte gustul de sare şi piper, se umplu intestinele, se leagă din 10 în 10 cm şi se pun la fiert 25 de minute.
Se scot apoi, se lasă să se usuce şi se pun la rece sau afară, în vânt.
Se consumă după minimum o zi.
Sangerete de porc cu cimbru
Pofta buna!
Nu-mi place deloc