vin alb sec, zahar granulat, coaja de portocala, coriandru, cardamom, scortisoara, cuisoare, vanilie, alcool alimentar, apa distilata. Acest coniac de casa este o băutură divină, cu arome bogate și un gust fin, perfect pentru a savura în serile relaxante sau pentru a oferi cadou cuiva drag. Vei avea nevoie de puțină […]
Sardele delicioase
PrinteazaSardele delicioase din: sardele, seminte de pin, stafide, ceapa, faina, otet, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
Ingrediente:
- 600 g sardele
- 50 g seminţe de pin
- 50 g stafide
- 2 cepe
- 100 g făină
- 4 dl oţet
- ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi de maţe sardelele, clătiţi-le sub un jet de apă rece şi uscaţi-le, tamponându-le uşor cu hârtie absorbantă de bucătărie.
Daţi-le prin făină şi scuturaţi-le uşor ţinân- du-le de coadă, ca să nu rămână prea multă făină lipită pe ele, şi prăjiţi-le în mult ulei extravirgin de măsline încins.
Scoateţi-le cu o spumieră şi întindeţi-le pe hârtie absorbantă de bucătărie, ca să-şi lase grăsimea.
Curăţaţi cepele şi tocaţi-le mărunt. Căliţi-le în 6 linguri de ulei de măsline, apoi stropiţi-le cu oţetul.
Lăsaţi-le să fiarbă 3-4 minute, apoi stingeţi focul şi potriviţi de sare şi de piper. Pe o salatieră, aşezaţi un strat de sardele, acoperiţi-le cu un strat de ceapă, o lingură de stafide, una de seminţe de pin şi stropiţi totul cu câteva linguri de oţet.
Continuaţi aşa până terminaţi ingredientele, acoperiţi în final cu oţetul rămas şi lăsaţi preparatul într-un loc răcoros 24 de ore, pentru a-l servi pe urmă.
Sardele delcioase
Poftă bună!
Quiche Lorraine: Istorie, Variante și Secrete Culinare
Quiche Lorraine este o tarta savuroasa originara din regiunea Lorena din Franta. Aceasta tarta traditionala a devenit cunoscuta si apreciata in intreaga lume datorita aromei sale delicioase, Istoria Quiche Lorraine este controversata, iar originea exacta a acestei tarte nu este complet clara. Originea germana: Unele surse sugereaza ca […]