Scarita de porc cu ciuperci si dovlecel la gratar din: scăriţă de porc, sare, piper, cimbru, usturoi, ardei, rosii, ceapa, ciuperci, dovlecei, tepuse. Ingrediente: 2 kg scăriţă de porc sare piper cimbru şi usturoi pisat ardei roşii ceapă ciuperci dovlecei 10-12 ţepuşe pentru legume Mod de preparare: Aprinzi focul cu o oră înainte de a […]
Scarita umpluta la tava
PrinteazaScarita umpluta la tava din: scarita de porc, carnati, carne tocata.
- 1 kg scăriţă (coastă) de porc (lată de 10 cm)
- 1 kg cârnaţi de porc
- 300 – 400 g carne tocată
Mod de preparare:
Speli scăriţa (coasta) şi o usuci cu o cârpă curată.
Tai bucăţi potrivite pentru a construi nişte butoiaşe în care să poiţi strânge 4 sărmăluţe şi 3 cârnăciori.
Prepari sărmăluţele după reţeta ştiută. Cârnaţii îi tai de 10 cm fiecare.
După ce ai aşezat sarmalele şi cârnaţii în fiecare butoiaş, îl legi pe fiecare cu aţă ca să nu se desfacă.
Aşezi butoiaşele într-o tavă înaltă, în picioare, torni apă ca să le acoperi şi acoperi şi tava cu folie de aluminiu.
Dai tava la cuptor, să se pătrundă bine toate.
Când sunt fierte, scoţi tava, dai la o parte folia şi introduci din nou tava în cuptor, până când se rumenesc butoiaşele şi zeama a scăzut aproape de tot.
Se serveste cu mamaliga si ardei iute.
Scarita umpluta la tava
Pofta buna!
poate iti place si:
Scarita de porc cu ciuperci si dovlecel la gratar
Pofta buna!