Sendviş de cozonac cu cremă de vanilie
PrinteazaSendviş de cozonac cu cremă de vanilie din: faina, drojdie, zahar, lapte, margarina, ou, sare, frisca lichida, zahar vanilat, lapte si fulgi de migdale.
blat:
- 500 g faina
- 1 plic drojdie uscata
- 75 g zahar
- 250 ml lapte
- 100 g margarina
- 1 ou
- 1 praf sare
umplutura:
- 125 g margarina la temperatura camerei
- 250 ml frisca lichida
- 2 plicuri zahar vanilat
glazura:
- 5 linguri lapte
- 100 g margarina
- 100 g zahar
- 100 g fulgi de migdale
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu drojdie şi zahăr. Se încălzeşte puţin laptele şi se topeşte margarina în el; se adaugă la făină, cu ou şi sare, şi se frământă aluatul. Se acoperă şi se lasă să crească 30 min. la căldură. Se bate margarina cu 100 ml frişcă; se adaugă restul de frişcă şi zahărul vanilat şi se bate în continuare. Se dă la frigider.
Se încinge cuptorul la 200°C. Se întinde o foaie de aluat (20 x 35cm) şi se aşază într-o tavă unsă. Se încălzeşte laptele cu margarina. Se adaugă zahăr şi migdale. Se lasă să fiarbă la foc moale, până ce compoziţia devine sticloasă.
Se lasă să se răcească şi se repartizează pe aluat. Se coace 30 min. Blatul rece se taie pe niveluri şi se umple cu cremă.
Sendviş de cozonac cu cremă de vanilie
Pofta buna!