Sendviş de cozonac cu cremă de vanilie

Printeaza

Sendviş de cozonac cu cremă de vanilie din: faina, drojdie, zahar, lapte, margarina, ou, sare, frisca lichida, zahar vanilat, lapte si fulgi de migdale.

Ingrediente:Sendvis_de_cozonac_cu_crema_de_vanilie

blat:

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 75 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 100 g margarina
  • 1 ou
  • 1 praf sare

umplutura:

  • 125 g margarina la temperatura camerei
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 plicuri zahar vanilat

glazura:

  • 5 linguri lapte
  • 100 g margarina
  • 100 g zahar
  • 100 g fulgi de migdale

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu drojdie şi zahăr. Se încăl­zeşte puţin laptele şi se topeşte margarina în el; se adaugă la făină, cu ou şi sare, şi se frământă aluatul. Se acoperă şi se lasă să crească 30 min. la căldură. Se bate margarina cu 100 ml frişcă; se adaugă restul de frişcă şi zahărul vanilat şi se bate în continuare. Se dă la frigider.

Se încinge cupto­rul la 200°C. Se întinde o foaie de aluat (20 x 35cm) şi se aşază într-o tavă unsă. Se încălzeşte laptele cu margarina. Se adaugă zahăr şi migdale. Se lasă să fiarbă la foc moale, până ce compoziţia devine sti­cloasă.

Se lasă să se răcească şi se repartizează pe aluat. Se coace 30 min. Blatul rece se taie pe niveluri şi se umple cu cremă.

Sendviş de cozonac cu cremă de vanilie

Sendvis_de_cozonac_cu_crema_de_vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.