Sepie cu mazare
PrinteazaO reteta gustoasa de sepie cu mazare din: sepie, usturoi, vin alb, rosii, mazare, patrunjel, sare, piper si untdelemn.
Ingrediente:
- 400 gr sepie
- 1 căţel de usturoi
- 1 pahar de vin alb de masă
- 1 cutie de roşii curăţate de coajă
- 1 cutie de mazăre
- pătrunjel
- sare
- piper
- 2 linguri de untdelemn
Mod de preparare:
Tăiem sepia în felii lungi, o curăţăm, o spălăm şi o lăsăm să se scurgă. Incălzim vasul şi prăjim usturoiul în puţin untdelemn. Adăugăm sepia şi pătrunjelul mărunt tocat, amestecăm bine, până când se prăjesc puţin, adăugăm vinul şi fierbem înfundat.
La sfârşiţ, adăugăm roşiile, sarea şi piperul, acoperim (cu capacul) şi la focul cel mai mic mai fierbem înăbuşit cca 30 minute. Adăugăm mazărea şi mai fierbem înăbuşit încă 10 minute.
Poftă bună!