Sfecla cu nuci si branza de capra din: sfecla rosie, branza de capra, miez de nuca, ulei extravirgin de masline, sare de marecimbru verde.
Stiati ca… sfecla roşie îşi păstrează beneficiile, chiar dacă este gătită, ajutând astfel la reglarea tensiunii şi detoxifierea ficatului. Conţine acid folie, mangan, vitamina C şi A.
Ingrediente:
1 sfeclă roşie mică
50 g brânză de capră
50 g miez de nucă
2 linguri ulei extravirgin de măsline
sare de mare
piper
cimbru verde
Mod de preparare:
Speli sfecla roşie, o usuci şi o coci pe grătar sau în cuptor. O laşi să se răcească.
O decojeşti şi o tai în bucăţi foarte mici, amouse-bouche – cât o înghiţitură.
Stropeşti fiecare bucată de sfeclă cu puţin ulei de măsline şi le presari cu sare şi piper.
Aşezi cu grijă deasupra brânza de capră, nucile tocate mărunt şi presari cimbru verde, tocat fin.
Brânza va împrumuta puţin din culoarea sfeclei, căpătând o nuanţă rozalie.
Consumi gustarea imediat sau în cel mai scurt timp, după ce ai păstrat-o în frigider.
Salata de sfecla cu hrean si usturoi din: sfecla, usturoi, hrean, ceapa, maioneza, sare, piper. Ingrediente: 500 g sfeclă 3 căţei usturoi 3 linguriţe hrean sare piper 2-3 linguriţe maioneză 1 ceapă roşie 1 ceapă albă Mod de preparare: Speli bine sfecla sub jet de apă şi o coci în cuptor până se înmoaie. […]
Salata de sfecla cu carnaciori din: sfecle, hrean, carnaciori, patrunjel, ulei, smantana, mustar cu hrean, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 3 sfecle roşii mici (din soiul lung) 1 rădăcină mică de hrean 2 cârnăciori semiafumaţi 2 fire pătrunjel verde 3 linguri ulei Pentru sos: 100 g smântână 1 lingură muştar cu hrean sare piper negru măcinat zeama […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.