Somon cu mango

Printeaza

Somon cu mango din: fileuri de somon, zahar brun, fasole verde, mango, ceapa, frunze de menta, nuca de cocos, ardei iute, crema de cocos, lime, sos de peste.

 

Ingrediente:

  • cate 4 fileuri de somon (circa 125 g fiecare), curatate de oase si de piele
  • 1 lingura de zahar brun
  • 100 g de fasole verde, capetele indepartate
  • 1 mango mare copt, decojit si feliat
  • 2 salote sau cepe mici, feliate foarte subtire si apoi inelele separate unele de celelalte
  • 1 mana de frunze de menta sau coriandru
  • 50 g nuca de cocos rasa si prajita
  • 1 ardei iute, feliat subtire

pentru dressing:

  • 3 linguri crema de cocos
  • zeama de la 2 lime, plus sferturi pentru servit
  • 1 lingura sos de peste
  • 2 lingurite de zahar brun

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul. Aşază somonul într-o tavă tapetată cu folie, cu partea unde a fost pielea în sus.

Asezonează-l bine şi freacă zahărul pe partea superioară a fileurilor. Găteşte-l la cuptor circa 10 minute sau până se pătrunde.

Intre timp, fierbe fasolea verde în apă clocotită timp de 1 minut, scurge-o, clăteşte-o în apă rece şi scurge-o din nou.

Aranjeaz-o pe 4 farfurii, apoi adaugă feliile de mango şl inelele de şalotă.

Amestecă ingredientele pentru dressing într-un bol mic. Rupe somonul în câteva bucăţi pe fiecare farfurie.

Adaugă peste ele frunzele de mentă sau coriandru şl ardeiul iute. Stropeşte totul cu dresslngul şi serveşte cu un sfert de lime alături.

 

Somon cu mango

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.