din: file de cod, pesmet, ulei de masline, capere, zeama si coaja de lamaie, usturoi, sare, piper, verdeata. Cod Crocant cu Sos Răcoros de Lămâie și Capere este o combinație sublimă între textura crocantă a peștelui și prospețimea lămâiei, echilibrată de aromele intense ale caperelor. Această […]
Sos alb cu găluste de ciuperci
PrinteazaSos alb cu cu găluste de ciuperci
Ingrediente pentru sos:
- 1 lingură unt
- 200 ml lapte dulce
- 2 linguri smântână
- 1 lingură făină
- 1 lingură suc de lămâie
- 1 legătură mărar
- sare
pentru găluşte:
- 300 g crutoane de pâine uscată
- 300 g ciuperci din conservă
- 250 g lapte
- 1 ceapă
- 2 ouă
- 2 linguri făină
- 1 legătură frunze de usturoi verde
- 1 lingură unt
- 1 linguriţă vegeta
- maghiran
- cimbru
Mod de preparare:
Sos alb cu găluste de ciuperci: Ciupercile se mărunţesc, ceapa se toacă fin şi se înăbuşă într-o cratiţă, cu untul şi vegeta, la foc mic. Când sunt aproape gata, se adaugă şi usturoiul tăiat rondele. Se mai ţin 3 minute, amestecându-se continuu.
Intre timp, crutoanele de pâine uscată se lasă împreună cu laptele 15 minute. Se încorporează cu ciupercile, ouăle, făina şi se condimentează.
Din acest aluat se formează găluşte rotunde, care se fierb în apă clocotită şi sărată, 15 minute, la foc mic. Se scot pe un platou, se servesc cu sosul alb şi salată verde. Se ornează cu mărar înainte de servire.
Poftă bună!
Cod Crocant cu Sos Răcoros de Lămâie și Capere