Sos de rosii făcut în casă
PrinteazaO reteta simpla de sos de rosii facut in casa din: ulei de masline extravirgin, usturoi, piure de tomate, rosii, busuioc, zahar, sare si piper.
Ingrediente:
- 50 ml ulei de măsline extra virgin
- 3 căţei de usturoi, tocați fin
- 1 linguriţă piure de tomate
- 2 x 400g cutii roşii zdrobite
- frunze proaspete de busuioc
- zahăr după gust
- sare şi piper după gust
Mod de preparare:
Usturoiul se călește în ulei până ce se înmoaie.Apoi se adaugă roşiile,sarea si piperul. Se adaugă piureul de roşii și se mai fierbe un minut .Apoi se asezonează cu sare şi piper.
În continuare se fierbe la foc mic timp de 35 de minute, până ce sosul începe să se îngroaşe. La final se adaugă busuiocul. Acest sos se poate păstra în frigider timp de o săptamână și poate fi chiar şi congelat.