Amestecă o lingură de ulei de măsline cu o lingură de oţet de mere şi un praf de sare fină, Mai există şi varianta de sos cu ou, preparat din cinci linguri de ulei, şapte linguri de zeamă de lămâie (sau poţi folosi tot oţet de mere), trei ouă fierte tari, un castravete mic (cornichon), […]
Sos de vin cu ciuperci si usturoi
PrinteazaSos de vin cu ciuperci si usturoi din: supă de vită (sau apă), faina, vin rosu, ceapa, ciuperci, sare, piper, usturoi.
Ingrediente:
- 1 cană supă de vită (sau apă)
- 1 lingura de faina
- 1 cana de vin rosu
- 1 ceapa
- 200 g ciuperci, taite feliute subtiri
- 2 linguri de unt
- sare
- piper
- 5 căţei de usutroi
Mod de preparare:
Tai ceapa mărunt şi o căleşti în untul încins. Adaugi ustuoriul, apoi ciupercile şi le laşi pe foc până încep să se înmoaie.
Presari făina şi, treptat, torni supa sau apa încălzită şi amesteci bine.
Acoperi şi ţii pe foc 15 minute. Cu 5 minute înainte de a lua de pe foc, adaugi vinul, asezonezi cu sare şi piper, după gust.
Serveşti ca atare sau cu friptura la cuptor sau gratar.
Sos de vin cu ciuperci si usturoi
Savurati!
poate iti place si:
Sos vinegreta pentru salata de pui
Pofta buna!