Sos de vin cu ciuperci si usturoi

Printeaza

Sos de vin cu ciuperci si usturoi din: supă de vită (sau apă), faina, vin rosu, ceapa, ciuperci, sare, piper, usturoi.

Sos_de_vin_cu_ciuperci_si_usturoi

Ingrediente:

  • 1 cană supă de vită (sau apă)
  • 1 lingura de faina
  • 1 cana de vin rosu
  • 1 ceapa
  • 200 g ciuperci, taite feliute subtiri
  • 2 linguri de unt
  • sare
  • piper
  • 5 căţei de usutroi

Mod de preparare:

Tai ceapa mărunt şi o că­leşti în untul încins. Adaugi ustuoriul, apoi ciupercile şi le laşi pe foc până încep să se înmoaie.

Presari făina şi, treptat, torni supa sau apa în­călzită şi amesteci bine.

Aco­peri şi ţii pe foc 15 minute. Cu 5 minute înainte de a lua de pe foc, adaugi vinul, asezo­nezi cu sare şi piper, după gust.

Ser­veşti ca atare sau cu friptura la cuptor sau gratar.

Sos de vin cu ciuperci si usturoi

Sos_de_vin_cu_ciuperci_si_usturoi

 

 

Savurati!

 

 

 

 


poate iti place si:

Sos vinegreta pentru salata de pui

Sos vinegreta pentru salata de pui

Amestecă o lingură de ulei de măsline cu o lingură de oţet de mere şi un praf de sare fină, Mai există şi varianta de sos cu ou, preparat din cinci linguri de ulei, şapte linguri de zeamă de lămâie (sau poţi folosi tot oţet de mere), trei ouă fierte tari, un castravete mic (cornichon), […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.