Parmezanul, cunoscut și sub numele de Parmigiano-Reggiano, este un celebru și delicios tip de brânză italiană. Istoria Parmezanului: Parmezanul are o istorie bogată care se întinde pe mai multe secole. Se spune că a fost produs pentru prima dată în regiunea Emilia-Romagna din Italia, mai precis în […]
Souvlaki de porc
PrinteazaSouvlaki de porc din: file de porc, usturoi, ulei de masline vin rosu, oregano, suc de lamaie, sare si piper.
Ingrediente:
- 600 g filé de porc
- 2–3 căței de usturoi
- 100 ml ulei de măsline
- cca 50 ml vin roșu sec
- 2 linguri oregano
- sucul de la 2 lămâi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea se taie fâșii late de cca 2 cm. Se toacă usturoiul și oregano.
Într-un castron mare se amestecă uleiul de măsline cu vin, oregano, suc de lămâie, usturoi și piper; se așază carnea în această marinată și se dă la frigider cca 2 ore.
înmoaie țepușele de lemn în apă rece și se înfig bucățile de carne; se sărează de jur-împrejur și se frig pe grătar cca 20 min., întorcându-le pe toate părțile. Se servesc cu pâine și tzatziki.
Souvlaki de porc
Pofta buna!
Granola sănătoasă – cum să faci granola acasă
cum să faci granola acasă fulgi de ovaz, miere, ulei, nuci, stafide, extract de vanilie, scortisoara, sare Ingrediente: 3 căni de fulgi de ovăz 1/2 cană de miere sau sirop de arțar 1/4 cană de ulei de nucă de cocos sau ulei de măsline 1 cană de nuci, migdale și semințe […]
Astae un fel de firgaruid e porc