Spanac cu rosii si cascaval
PrinteazaSpanac cu rosii si cascaval din: spanac, unt, rosii, sare, cascaval, smantana.
- 1,5 kg spanac
- 2 linguri cu unt
- 4 rosii decojite
- sare
- 100 g cascaval
- 1 pahar smantana
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi spanacul frunză cu frunză, îl tocaţi mărunt, îl puneţi în cratiţă cu unt, amestecaţi cu lingura de lemn până devine pastă. Adăugaţi peste spanac o cană cu apă caldă. Săraţi şi fierbeţi acoperit 15 min.
Scurgeţi zeama spanacului în formă de sticlă termorezistentă sau în cratiţă, puneţi un strat de roşii felii, acoperiţi cu spanac şi caşcaval ras. încheiaţi cu felii de roşii, acoperiţi cu smântână şi puneţi la cuptor pentru 20 min.
Serviţi mâncarea caldă, cu pâine proaspătă şi vin alb.
Pofta buna!