Sparanghel cu crevete in sos de smantana
PrinteazaSparanghel cu crevete in sos de smantana din: creveti, sparanghel, ceapa, usturoi, unt, taitei, sare, smantana, piper.
- 500 g creveţi congelaţi
- 500 g sparanghel alb sau verde
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură unt
- 150 ml vin alb sec
- 400 g tăiţei înguşti
- sare
- 200 ml smântână
- piper
- coaja rasă de la o lămâie
Mod de preparare:
Se lasă să se decongeleze creveţii şi se spală; se şterg cu prosoape de hârtie. Se decojeşte sparanghelul; tijele verzi se decojesc numai în dreptul treimii inferioare. Se taie capetele.
Se taie, în final, şi tijele în două. Se toacă ceapa şi usturoiul şi se călesc în unt. Se adaugă sparanghelul şi se căleşte şi el puţin împreună cu ceapa şi usturoiul. Se toarnă vinul alb şi se acoperă vasul; se înăbuşă sparanghelul cca 6-8 min. (cel alb, cca 12 min.)
Pastele se fierb al dente în apă clocotită cu sare. Se adaugă smântână la sparanghel şi sosul se dă în clocot fără capac. Se adaugă creveţii şi se înfierbântă. Se scurg pastele. Sosul de sparanghel se sărează şi se piperează după gust, se adaugă coajă de lămâie şi se aşază cu pastele pe farfurii preîn- călzite.
Pofta buna!