Şprot cu orez şi sos
PrinteazaŞprot cu orez şi sos din: sport, ceapa, usturoi, scortisoara, chimen, ardei iute, rosii, orez, unt, vin alb demisec, broccoli, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel.
- 600 g sprot
- doua cepe
- 4 catei de usturoi
- 2 g scortisoara
- 3 g chimen
- un ardei iute
- 4 rosii
- 100 g orez
- 50 g unt
- 200 ml vin alb demisec
- 400 g broccoli
- sare
- piper
- ulei de floarea soarelui
- patrunjel
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge puţin ulei, se pune o parte din ceapă şi se căleşte cinci minute.
Se adaugă şprotul curăţat de capete şi spălat, se condimentează şi se ţine pe foc câteva minute.
Se adaugă usturoiul feliat, se amestecă, se mai lasă un minut şi scoate cu spumieră într-un bol.
Ceapa rămasă se căleşte în untul topit, se adaugă orezul spălat şi se călesc două minute.
Se toarnă vinul, se condimentează şi se lasă până se evaporă vinul.
Se adaugă apă cât este nevoie ca să fiarbă orezul, se pun scorţişoara, jumătate din ardeiul iute feliat şi se fierbe.
Broccoli se rupe în bucheţele, se fierbe în apă cu sare şi se scoate într-un bol.
Roşiile se dau prin râzătoare, se pun la călit în puţin ulei împreună cu ardeiul iute rămas, se condimentează şi se fierb zece minute.
Legumele si sprotul se servesc calde, stropite cu sos de rosii si ardei, presarate cu patrunjel.
Şprot cu orez şi sos
Pofta buna!