Spuma de capsuni cu sos de ciocolata

Printeaza

Spuma de capsuni cu sos de ciocolata din: gelatină, capsuni, lamaie, zahar, oua, frisca, ciocolata alba, fistic.

Ingrediente:Spuma_de_capsuni_cu_sos_de_ciocolata

  • 10 g gelatină
  • 400 g căpşuni
  • 1 lămâie
  • 75 g zahăr
  • 2 albuşuri
  • 150 ml frişcă

Pentru sos şi ornat:

  • 100 g ciocolată albă
  • 100 ml frişcă
  • 20 g fistic
  • 100 g căpşuni

 

Mod de preparare:

Gelatina se înmoaie în apă rece. Se curăţă căpşunile. Se spală lămâia cu apă fierbinte şi se şterge.

Se rade coaja şi se stoarce sucul.

Se pasează împreună cu căpşunile şi zahărul: se înglobează apoi coaja de lămâie rasă.

Se dizolvă gelatina şi se toarnă în fir subţire în piureul de căpşuni.

Se dă la frigider cca 30 min. Se bat separat albuşul şi frişca.

Când piureul de căpşuni începe să se întărească, se în­globează mai întâi frişca, apoi albuşul.

Se repartizează crema în patru forme mici şi se ţin la frigider timp de cel puţin 2 ore.

Ciocolata se rupe bucăţi şi se în­călzeşte în frişcă, amestecând.

Nu se lasă însă să fiarbă frişca. Se amestecă până ce ia naştere o masă omogenă.

Se introduce vasul într-o baie de apă rece şi se amestecă înăuntru până ce se răceşte. Se toacă fisticul.

Se spală căpşunile pentru ornat şi se taie jumătăţi, cu tot cu codiţe. Se introduc în apă fierbinte formele.

Spuma se desprinde de pe margini cu un cuţit şi se răsoarnă pe farfurii de desert.

Se stropesc de jur-împrejur cu sosul de ciocolată albă şi se presară deasupra fistic tocat.

Se or­nează cu jumătăţile de căpşuni.

Spuma de capsuni cu sos de ciocolata

Spuma_de_capsuni_cu_sos_de_ciocolata

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.