Stelute cu merisoare uscate
PrinteazaStelute cu merisoare uscate din: merisoare uscate, unt, sare, esenta de vanilie, zahar, faina.
- 100 g merisoare uscate
- 300 g unt la temperatura camerei
- 1/4 lingurita de sare
- esenta de vanilie
- 200 g zahar
- 500 g faina
Mod de preparare:
Se toaca merisoarele. Se bate untul cu sarea si esentaa, pana se obtine o crema alba.
Se adauga zaharul si se amesteca pana ce se dizolva complet. Se inglobeaza apoi faina, urmata de merisoarele tocate.
Pe planseta tapetata cu faina se intinde o foaie din acest aluat, groasa de cca 1 cm. Se da la frigider cca 60 minute.
Se incinge cuptorul la 180 °C.
Se decupeaza cu forma speciala steluţe din foaia de aluat si se asaza pe tavi tapetate cu hartie de copt.
Se coc 20 minute.
Pofta buna!