Stelute dulci si vanilate

Printeaza

Stelute dulci si vanilate din: portocala, zahar, oua, faina, praf de copt, sare, lapte, oua, zahar vanilat si faina.

Ingrediente:Stelute_dulci_si_vanilate

  • 1 portocala
  • 100 g zahar

pentru blat:

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 lingurita cu paf de copt
  • sare

pentru crema:

  • 500 ml lapte
  • 2 linguri c zahar
  • 2 oua
  • 1 pliculet cu zahar vanilat
  • 2 linguri cu faina

 

Mod de preparare:

Bate gălbenuşurile cu zahărul şi cinci linguri cu apă până ce obţii o compoziţie spumoasă. Incorporează făina proaspăt cernută cu praful de copt. Adaugă albuşurile spumă şi amestecă. Toarnă compoziţia într-un vas de silicon în formă de stea uns cu unt. Coace-o la cuptor, la foc moderat, 20-30 de minute.

Scoate blatul din formă şi taie-l în două felii după ce s-a ră­cit. Aşază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi lasă-le la cuptor câteva minute pentru a prinde o crustă fină.

Separat, amestecă gălbenuşurile cu zahărul. Adaugă făina şi freacă energic. Fierbe laptele cu zahărul vanilat. După ce s-a răcorit, toarnă totul treptat peste crema de gălbenuşuri. Lasă pe foc până ce se îngroaşă, având grijă să nu se prindă de fund.

Rade portocala, taie pulpa în cubuleţe şi pune-le pe foc cu zahărul până ce se formează un sos aromat. Presară pe blaturi zahăr pudră, apoi repartizează crema de vani­lie şi sosul de portocale.

Stelute dulci si vanilate

Stelute_dulci_si_vanilate

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.