Stelute dulci si vanilate
PrinteazaStelute dulci si vanilate din: portocala, zahar, oua, faina, praf de copt, sare, lapte, oua, zahar vanilat si faina.
- 1 portocala
- 100 g zahar
pentru blat:
- 5 oua
- 150 g zahar
- 150 g faina
- 1 lingurita cu paf de copt
- sare
pentru crema:
- 500 ml lapte
- 2 linguri c zahar
- 2 oua
- 1 pliculet cu zahar vanilat
- 2 linguri cu faina
Mod de preparare:
Bate gălbenuşurile cu zahărul şi cinci linguri cu apă până ce obţii o compoziţie spumoasă. Incorporează făina proaspăt cernută cu praful de copt. Adaugă albuşurile spumă şi amestecă. Toarnă compoziţia într-un vas de silicon în formă de stea uns cu unt. Coace-o la cuptor, la foc moderat, 20-30 de minute.
Scoate blatul din formă şi taie-l în două felii după ce s-a răcit. Aşază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi lasă-le la cuptor câteva minute pentru a prinde o crustă fină.
Separat, amestecă gălbenuşurile cu zahărul. Adaugă făina şi freacă energic. Fierbe laptele cu zahărul vanilat. După ce s-a răcorit, toarnă totul treptat peste crema de gălbenuşuri. Lasă pe foc până ce se îngroaşă, având grijă să nu se prindă de fund.
Rade portocala, taie pulpa în cubuleţe şi pune-le pe foc cu zahărul până ce se formează un sos aromat. Presară pe blaturi zahăr pudră, apoi repartizează crema de vanilie şi sosul de portocale.
Stelute dulci si vanilate
Pofta buna!