Strudel cu pesto
PrinteazaO reteta delicioasa de strudel cu pesto din: apa, ulei, faina, bicarbonat de sodiu, sare, otet, usturoi, parmezan, lamaie, alune, busuioc, ulei de masline, sare si piper.
- 1 cană cu apă
- 1 cană cu ulei
- 2 căni cu făină
- 1 plic cu bicarbonat de sodiu
- 1 linguriţă cu sare
- 1 linguriţă cu oţet
pentru sos pesto:
- 5 căţei de usturoi
- 200 g parmezan ras
- 1 lămâie
- 100 g alune prăjite
- 100 ml ulei de măsline
- 200 g busuioc măcinat
- piper
- sare
Mod de preparare:
Intr-o oală mai mare, pune apa la fiert împreună cu sarea. După ce a dat într-un clocot, pune uleiul şi trage oala de pe foc. Adaugă făina în ploaie, amestecând continuu, pune bicarbonatul stins în oţet.
Spală bine frunzele de busuioc şi tamponează-le cu un prosop uscat.
Pune-le într-un mojar, dă cu sare, adaugă căţeii de usturoi şi zdrobeşte totul. Toarnă treptat ulei de măsline şi zeama de lămaie. Adauga parmezanul si alunele zdrobite.
Amesteca energic pana obtii o pasta omogena. Intinde aluatul si taie-l în dreptunghiuri mari. Pune deasupra sosul pesto şi felii de roşie. Lasă la cuptor cam 25 de minute.
Strudel cu pesto
Pofta buna!