Strudel cu pesto

Printeaza

O reteta delicioasa de strudel cu pesto din: apa, ulei, faina, bicarbonat de sodiu, sare, otet, usturoi, parmezan, lamaie, alune, busuioc, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:Strudel cu pesto

  • 1 cană cu apă
  • 1 cană cu ulei
  • 2 căni cu făină
  • 1 plic cu bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriţă cu sare
  • 1 linguriţă cu oţet

pentru sos pesto:

  • 5 căţei de usturoi
  • 200 g parmezan ras
  • 1 lămâie
  • 100 g alune prăjite
  • 100 ml ulei de măsline
  • 200 g busuioc măcinat
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Intr-o oală mai mare, pune apa la fiert împreună cu sarea. După ce a dat într-un clocot, pune uleiul şi trage oala de pe foc. Adaugă făina în ploaie, amestecând continuu, pune bicarbonatul stins în oţet.

Spală bine frunzele de busuioc şi tamponează-le cu un prosop uscat.

Pune-le  într-un mojar, dă cu sare, adaugă căţeii de usturoi şi zdrobeşte totul. Toarnă treptat ulei de măsline şi zeama de lămaie. Adauga parmezanul si alunele zdrobite.

Amesteca energic pana obtii o pasta omogena. Intinde aluatul si taie-l în dreptunghiuri mari. Pune deasupra sosul pesto şi felii de roşie. Lasă la cuptor cam 25 de minute.

Strudel cu pesto

Strudel cu pesto

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.