Strudel cu sfecla si smochine

Printeaza

Strudel cu sfecla si smochine din: faina, sare, apa, ulei de masline, ou, sfecla rosie, ardei iute, smochine, miez de nuca, unt.

Ingrediente:

  • 200 g faina
  • 1 lingurita de sare
  • 125 ml apa calduta
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 ou
  • 300 g sfecla rosie
  • 1 ardei iute
  • 100 g smochine uscate
  • 50 g miez de nuca
  • 25 g unt

 

Mod de preparare:

Frămânţi un aluat din făină, o linguriţă de sare, 125 ml apă călduţă, 2 linguri de ulei de măs­line şi oul întreg.

Acoperi cu un şervet şi laşi să stea circa 1 oră la temperatura camerei. încingi cuptorul la 180 de grade.

Cureţi sfecla de coajă şi o dai pe răzătoarea mare.

Varza roşie curăţată o tai mărunt, iar ardeiul iute (fără nervuri şi seminţe) îl tai rondele.

Tai smochinele cubuleţe şi mie­zul de nucă îl tai grosier.

Incingi într-o tigaie 2 linguri de ulei de măsline şi calesti în el toate legumele şi fructele.

Intinzi aluatul de ştrudel cât mai subţire, pe un ştergar presărat cu făină.

Repar­tizezi zi umplutura peste aluat, pliezi marginile şi rulezi apoi alu­atul strâns, cu ajutorul ştergarului.

Aşezi ştrudelul pe o tavă tape­tată cu hârtie pentru copt, ungi cu untul topit şi dai aproximativ 20 de minute la cuptor.

 

Strudel cu sfecla si smochine

Strudel_cu_sfecla_si_smochine

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.