Strudel cu sfecla si smochine
PrinteazaStrudel cu sfecla si smochine din: faina, sare, apa, ulei de masline, ou, sfecla rosie, ardei iute, smochine, miez de nuca, unt.
Ingrediente:
- 200 g faina
- 1 lingurita de sare
- 125 ml apa calduta
- 4 linguri ulei de masline
- 1 ou
- 300 g sfecla rosie
- 1 ardei iute
- 100 g smochine uscate
- 50 g miez de nuca
- 25 g unt
Mod de preparare:
Frămânţi un aluat din făină, o linguriţă de sare, 125 ml apă călduţă, 2 linguri de ulei de măsline şi oul întreg.
Acoperi cu un şervet şi laşi să stea circa 1 oră la temperatura camerei. încingi cuptorul la 180 de grade.
Cureţi sfecla de coajă şi o dai pe răzătoarea mare.
Varza roşie curăţată o tai mărunt, iar ardeiul iute (fără nervuri şi seminţe) îl tai rondele.
Tai smochinele cubuleţe şi miezul de nucă îl tai grosier.
Incingi într-o tigaie 2 linguri de ulei de măsline şi calesti în el toate legumele şi fructele.
Intinzi aluatul de ştrudel cât mai subţire, pe un ştergar presărat cu făină.
Repartizezi zi umplutura peste aluat, pliezi marginile şi rulezi apoi aluatul strâns, cu ajutorul ştergarului.
Aşezi ştrudelul pe o tavă tapetată cu hârtie pentru copt, ungi cu untul topit şi dai aproximativ 20 de minute la cuptor.
Strudel cu sfecla si smochine
Pofta buna!