Sufleu cu sunca si ciuperci
PrinteazaSufleu cu sunca si ciuperci din: sunca, ciuperci, oua, smantana, unt, faina, pesmet, cascaval, sare, piper.
Ingrediente:
- 100 g şuncă
- 100 g ciuperci
- 4 ouă
- 1 pahar mare cu smântână
- 1 linguriţă de unt
- 100 g făină
- 3-4 linguri pesmet
- 100 g caşcaval răzuit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tai ciupercile (care pot fi crude şi călite puţin sau din conservă) şi şunca şi răzui caşcavalul. Le laşi deoparte şi faci un sos alb prin amestecarea smân- tânei şi a făinii.
Pui făina puţin câte puţin şi amesteci ca să nu se transforme amestecul în cocoloaşe. Separi ouăle şi în făina cu smântână adaugi gălbenuşurile, untul topit şi ciupercile, şunca şi o parte a caşcavalului.
Potriveşti gustul de sare şi piper. Baţi albuşurile spumă şi le adaugi la final amestecând numai de jos în sus.
Ungi cu unt orice fel de vas care merge la cuptor, presari pesmet şi torni amestecul. Presari caşcaval răzuit şi dai la cuptor, la bain mărie, pentru 30 de minute. Il scoţi şi-l laşi să se răcorească puţin în vas. Tai felii şi le aduci la masă.
Pofta buna!