Sufleu cu dovleac si castane

Printeaza

Sufleu cu dovleac si castane din: lapte dulce, zahar tos, sare, dovleac de placinta, oua, piure de castane, albusuri, ciocolata neagra, amidon, unt, scortisoara, zahar vanilinat, pesmet, sos de vanilie, pere.

Ingrediente:

  • 100 ml lapte dulce
  • 60 g zahar tos
  • 2 g sare
  • 400 g dovleac de placinta
  • 6 oua
  • 300 g piure de castane
  • albusuri
  • 100 g ciocolata neagra
  • 50 g amidon alimentar
  • 20 g unt
  • 4 g scortisoara
  • zahar vanilinat
  • 50 g pesmet
  • sos de vanilie
  • pere

 

Mod de preparare:

Dovleacul se curata, se spala, se toacă mărunt şi se fierbe în puţină apă.

Se scoate cu o spumieră, se pasează şi se pune într-un bol. Ciocolata se topeşte la bain- marie şi se lasă să se răcească.

Laptele se fierbe cu sarea, se adaugă zahărul tos şi amidonul dizolvat cu puţină apă rece.

Se fierbe două minute, se adaugă piureul de dovleac şi ciocolata topită, se amestecă şi se ia de pe foc.

Când s-a răcit amestecul se adaugă gălbenuşurile şi scorţişoara şi se mixează.

Se adaugă albjşurile mixate separat cu două pliculeţe zahăr vanilinat, se amestecă bine cu o lingură ca să nu se lase compoziţia şi se toarnă în forme de sufleu unse cu unt şi presărate cu pesmet.

Se coc la foc rrediu spre iute 20-25 de minute şi se servesc imediat.

servesc ca atare, cu sos de vanilie sau salată de pere.

 

Sufleu cu dovleac si castane

Sufleu_cu_dovleac_si_castane

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.