Sufleu de crab
PrinteazaO reteta de sufleu de crab din: carne de cran, clesti de crab, oua, unt, faina, lapte, nucsoara, sare si piper.
- 120 g carne de crab (din conservă sau congelată)
- 150 g carne prăjită de crab (la borcan sau vrac)
- 2 cleşti de crab fierţi (proaspeţi sau decongelaţi)
- 6 ouă
- 50 g unt
- 50 g făină
- 400 ml lapte
- nucşoară
- sare
- piper
Mod de preparare:
Stoarceţi bine carnea de crab şi uscaţi-o pe hârtie absorbantă. Preparaţi un sos alb (bechamel): topiţi 40 g de unt într-o cratiţă; când acesta face spumă, puneţi 40 g de făină, amestecaţi cu telul şi turnaţi laptele în fir subţire, bătând în continuare cu telul, pe foc mic, până ce sosul se îngroaşă. Săraţi, piperaţi, parfumaţi cu puţină nucşoară rasă. Spargeţi ouăle, despârţind albuşul de gălbenuş (veţi folosi doar 4 gălbenuşuri la această reţetă).
Luaţi cratiţa de pe foc şi încorporaţi în sos cele 4 gălbenuşuri şi carnea de crab, amestecând îndelung. Bateţi albuşurile spumă, încorporaţi-le cu atenţie în preparatul obţinut şi adăugaţi, în acelaşi timp şi puţin câte puţin, carnea de crab mărunţită. Decorticaţi cu grijă cleştii de crab.
Preîncălziţi cuptorul la treapta 8 (240 C). Ungeţi cu unt şi tapetaţi cu făină o formă pentru sufleu, de cca 20 cm diametru. Turnaţi compoziţia, având grijă să nu depăşească 2/3 din înălţimea formei. Aşezaţi deasupra cleştii de crab. Puneţi în cuptor, reduceţi-i temperatura la treapta 6-7 (200″C) şi coaceţi cca 20 min.
Micşoraţi din nou temperatura la treapta 6 (180 C) şi continuaţi coacerea încă 15-20 min. Serviţi imediat după ce aţi scos sufleul din cuptor. Dacă preferaţi să faceţi sufleul în porţii individuale, reduceţi timpul de coacere la jumătate.
Sufleu de crab
Pofta buna!