Sufleu de mazare

Printeaza

Sufleu de mazare din: mazare, unt, faina, lapte, cascaval, albusuri, sare, piper.

Ingrediente:

  • 300 g mazăre
  • 3 linguri unt
  • 2-3 linguri făină
  • 1/2 1 lapte
  • 5 linguri caşcaval (sau parmezan)
  • 4 al­buşuri
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Alegem mazăre tînără, o curăţăm şi o opărim cu apă sărată. O strecurăm. Ungem cu unt un vas de sti­clă rezistentă la foc sau de piatră. într-o crăticioară punem o lingură de unt proas­păt.

După ce se topeşte adăugăm mază­rea şi lăsăm mîncarea la foc slab, ca să piardă apa.

Pregătim sos alb ca pentru dovlecei. Punem 3/4 din mazăre în vas, o presărăm cu caşcaval, Luăm două linguri de ma­zăre, le amestecăm cu sosul alb, învîrtind uşor cu o lingură de lemn.

Adăugăm albuşurile bătute spumă, amestecînd în­cetişor cu lingura.

Punem această compo­ziţie în vasul de sticlă, peste mazăre, pre­sărăm cu caşcaval şi dăm la cuptor cel mult 3/4 de oră.

 

Mazare cu pui

Mazare cu pui, cimbru si sufleu de paine

Mazare cu pui, cimbru si sufleu de paine din: baghete mici, mărar, lapte, oua, unt, faina, sare, piper, unt, mazăre, piept de pui, ulei, ceapa, zeama de lamaie, cimbru, foi de dafin. Ingrediente: 3 baghete mici 1 legătură mărar 100 ml lapte 4 ouă 100 g unt 100 g făină sare piper unt Pentru mâncarea de mazare: 500 […]

 

Sufleu de ciuperci

Sufleu de mazăre cu orez si ciuperci

Sufleu de mazăre cu orez si ciuperci din: orez, mazare, oua, cascaval, morcov, radacina de patrunjel, ciuperci, sare, piper, ulei, unt, verdeata, faina, lapte. Ingrediente: 1 cana orez 1/2 kg mazare boabe, noua 2 oua 100 g cascaval 1 ceapa 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1/2 ciuperci sare piper ulei unt verdeata pentru sos: […]

 

Porumbei marinati in vin cu orez

Porumbei umpluti cu ficat cu garnitura de sufleu de cartofi, ciuperci pe crutoane si sote de mazare

Porumbei umpluti cu ficat cu garnitura de sufleu de cartofi, ciuperci pe crutoane si sote de mazare Ingrediente: 9 porumbei 300 g ficat 14 ciuperci mari 400 g mazăre 150 g unt 80 g ulei sare piper 1 legătură mărar 400 g cartofi 2 ouă 1 felie franzela 1/2 pahar vin roşu 2 cepe 2 […]

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.