Sufleu de vinete cu usturoi
PrinteazaSufleu de vinete
- 1 kg vinete
- 100 g unt
- 300 ml lapte soia (sau de vacă)
- 4 linguri făină
- 3 ouă
- 3-4 căţei de usturoi
- 1 legătură pătrunjel
- sare
Mod de preparare:
Vinetele se curăţă de coajă, se taie rondele şi se înăbuşă în 50 g unt, până se înmoaie complet. Separat, se prepară sosul alb din 50 g unt, făină şi lapte. S
e amestecă sosul alb cu piureul de vinete, usturoiul tocat fin şi gălbenuşurile, sare, pătrunjelul tocat fin şi, la sfârşit, cu albuşurile bătute spumă.
Compoziţia astfel obţinută se toarnă într-o formă de Jena unsă cu unt şi se dă la cuptor, la foc iute, 30 de minute. Sufleul se serveşte cald.
Poftă bună!
Este bun sufleu de vinete facut cu lapte de vaca. Cel de soia nu e pe gustul meu