Sufleu delicios de gutui
PrinteazaSufleu delicios de gutui din: gutui, zahar, unt, galbenus, rachiu de mere, cuisoare, zahar praf.
- 450 g cubulete de gutui
- 3 linguri zahar
- 30 g unt
- 1 galbenus
- 2 albusuri
- 1 lingura rachiu de mere
- 2 cuisoare
- 1 lingura zahar praf
Mod de preparare:
Porniţi cuptorul şi ungeţi cu unt o formă de sufleu, apoi presăraţi untul cu un strat de zahăr tos. Puneţi la fiert cubuleţele de gutui într-o cratiţă, cu apă cât să le acopere şi cu cuişoarele sfărâmate.
Fierbeţi cu vasul acoperit până când cubuleţele s-au înmuiat bine.
Luaţi capacul, reduceţi focul şi continuaţi fierberea, amestecând încontinuu, până când tot lichidul este absorbit. Mărunţiţi gutuile cu un mixer pentru a obţine un piure fin.
Adăugaţi în piure untul, zahărul, gălbenuşul bătut şi rachiul de mere, amestecaţi bine pentru omogenizare.
Bateţi spumă albuşurile şi apoi încorporaţi spuma în amestecul cu gutui, prin răsturnare.
Turnaţi amestecul în vasul de sufleu pregătit, nivelaţi-l şi coaceţi-l la foc potrivit. înainte de servire (se serveşte imediat ce a fost scos din cuptor) presăraţi zahăr praf deasupra.
Sufleu delicios de gutui
Pofta buna!