Sufleu turcesc cu carne tocata de vita
PrinteazaSufleu turcesc cu carne tocata de vita din: carne tocata de vita si ou, pesmet, oragano tocat, sare, piper, boia de ardei, ceapa, usturoi, ulei de masline, lipie, iaurt, galbenusuri, rosii, si branza telemea
Ingrediente:
- 400 g carne tocată de vită
- 1 ou
- 3 linguri pesmet
- 1 lingură oregano tocat
- sare
- piper
- boia de ardei
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 5 linguri ulei de măsline
- 300 g lipie
- 500 g iaurt cremos (10% grăsime)
- 2 gălbenuşuri
- 1/2 linguriţă boia de ardei iute
- 200 g roşii cherry
- 50 g brânză telemea, rasă
Mod de preparare:
Sufleu turcesc cu carne tocata de vita: Frământaţi carnea tocată cu oul, pesmetul, oregano şi mirodeniile. Tocaţi ceapa şi 1 căţel de usturoi cubuleţe, apoi încorporaţi-le în amestecul de carne tocată. Formaţi 20 de chifteluţe şi prăjiţi-le circa 10 minute în 3 linguri de ulei.
Ungeţi forma de sufleu cu usturoiul rămas. Tăiaţi lipia cuburi şi prăjiţi-o circa 4 minute în forma de sufleu. Incingeţi cuptorul la 180°C. Amestecaţi iaurtul, gălbenuşurile, 2 linguri ulei şi mirodeniile.
Tăiaţi roşiile în jumătate şi puneţi-le peste lipie împreună cu chifteluţele. Turnaţi deasupra sosul de iaurt, presăraţi brânza şi coaceţi sufleul 15-20 de minute.
Poftă bună!