Supa crema cu dovlecei si menta din: dovlecei, ceapa, cartof, usturoi, supa de legume, smantana, menta, sare, ulei.
Ingrediente:
600 g dovlecei
1 ceapa
1 cartof
2 catei de usturoi
500 ml supa de legume
200 g smantana sau iaurt
cateva frunzulite de menta
sare
ulei
Mod de preparare:
Curăţă cartoful şi dovleceii, taie-i în cubuleţe şi adaugă puţină sare.
Separat, taie ceapa mărunt şi înăbuş-o în ulei împreună cu usturoiul zdrobit. Adaugă cartofii şi dovleceii, acoperă-i cu supa de legume sau apă caldă. Lasă la fiert, la foc redus.
Când legumele sunt fierte, scurge-le de zeamă şi zdrobeşte-le cu blenderul sau trece-le printr-o sită deasă.
Piureul astfel obţinut subţiază-l cu zeama în care au fiert legumele până ce obţii consistenţa dorită.
Potriveşte gustul de sare.
In momentul servirii, adaugă smântână şi aromatizeaza cu frunzulite de menta.
Supa crema de dovlecei si cartofi din: dovlecel, cartofi, ceapa, busuioc, sare, ulei. Ingrediente: 1 kg dovlecel 300 g cartofi 1 ceapă verde (fără frunze) 20-25 frunze busuioc sare 1-2 linguri ulei de măsline extravirgin Mod de preparare: Se spală dovleceii şi se taie pe lungime, se curăţă partea centrală, cea cu seminţe, în […]
Supa crema de dovlecei din: ulei de masline, unt, ceapa, dovlecei, oregano supa, branza, smantana, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 lingura unt 1 ceapa, tocata 900gr dovlecei, feliati 1 lingurita oregano uscat 600ml supa 115g branza, rasa 300ml smantana sare si piper oregano, branza si smantana, pentru servire Mod de preparare: […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.