Supă cremă de ciuperci cu smantana, patrunjel verde si crutoane
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de supa crema de ciuperci cu smantana, patrunjel verde si crutoane din: unt, faina, lapte, supa, ciuperci, ceapa, sare si usturoi, smantana si patrunjel verde
- unt 100 g
- două linguri de făină
- lapte 500 ml
- supă 1,5 1
- ciuperci proaspete sau conservate 200 g
- ceapă 30 g
- sare şi usturoi după gust
- smântână 100 g
- crutoane de pâine prăjită
- o legătură de pătrunjel verde
Mod de preparare:
Jumătate din cantitatea de unt se topeşte într-o crăticioară. Se adaugă făina şi se prajeste uşor, fără să se coloreze. Se toarnă laptele rece în fir subţire şi se amestecă continuu cu un tel. Se adaugă supa şi se fierbe la foc mic, până se îngroaşă.
Dacă folosiţi ciuperci din conservă, puteţi înlocui o parte din supă cu apa de la ciuperci, în cazul în care s-au format cocoloaşe, folosiţi o strecurătoare. în timpul fierberii trebuie amestecat cu grijă în supă, pentru că are tendinţa să se lipească şi să se afume.
Separat se pune la încins canti tatea de unt rămas, se prăjesc ceapa şi usturoiul tăiate foarte fin şi ciupercile tăiate lamele.
După ce s-au prăjit uşor, se adaugă în cremă, se continuă fierberea încă 5- 6 minute şi se asezonează după gust cu sare şi piper măcinat, înainte de servire se adaugă smântână, crutoane de pâine prăjită şi pătrunjel verde tocat.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- supa crema de ciuperci cu smantana
- supa crema de ciuperci cu smantana si crutoane
- reteta supa crema de ciuperci cu smantana