Supa crema de dovlecei cu busuioc
PrinteazaSupa crema de dovlecei cu busuioc din: dovlecei, cartofi, ceapa, frunze de busuioc, ulei de masline.
- 1 kg dovlecei
- 300 g cartofi
- 1 ceapa
- 20-25 frunze de busuioc
- ulei de masline
Mod de preparare:
Alegi dovlecei tineri, care nu au prea multe seminţe. Le îndepărtezi capetele şi îi tai în cubuleţe. Cureţi car¬tofii, îi speli şi îi tai de asemenea în cubuleţe. Speli ceapa curăţată.
Fierbi legumele în apă cât să le acopere, la foc mediu, în oala parţial acoperită. Dacă doreşti supa mai fluidă, poţi să torni mai multă apă.
Când legumele au fiert, le scurgi şi le pasezi cu un mixer vertical, împreună cu puţin lichid şi cu frunzele de busuioc.
Subţiezi piureul cu supă în care au fiert legumele, sărezi după gust şi aduci la masă supa împreună cu ulei de măsline, pentru ca fiecare să-şi adauge.
Supa crema de dovlecei cu busuioc
Pofta buna!