Supă-cremă de fasole verde
PrinteazaSupă-cremă de fasole verde
Ingrediente:
- 300 g fasole verde
- 3 ouă
- 1 ceapă
- 2 linguri unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi fasolea, o speli, o rupi bucăţi şi o fierbi în apă cu sare timp de 40 de minute.
Separat, fierbi ouăle tari. Când fasolea este fiartă foarte bine, strecori zeama (dar nu o arunci), opreşti o mână de fasole, iar pe cea rămasă o treci prin sită.
Tai mărunt ceapa curăţată, o căleşti în untul topit, stingi cu 3-4 linguri din supa păstrată şi mai dai în câteva clocote. Pui apoi la fiert fasolea pasată cu ceapa călită, 2 căni de zeamă şi mai fierbi totul 10-15 minute.
După ce au fiert ouăle, treci gălbenuşurile printr-o sită mai rară sau le pasezi cu furculiţa, le adaugi în oală împreună cu fasolea întreagă păstrată şi aduci supa la masă.
Supă-cremă de fasole verde
Poftă bună!