Supa crema de loboda verde

Printeaza

Supa crema de loboda verde din: loboda verde, ceapa verde, patrunjel, marar, sare, piper alb, faina si ulei.

 

Ingrediente:

  • un kilogram loboda verde
  • 2 legaturi ceapa verde
  • o legatura patrunjel
  • 2 legaturi marar
  • sare
  • un praf piper alb
  • 2 lingurite faina
  • 2 lingurite ulei

 

 

Mod de preparare:

Se alege loboda, se rup codiţele groase şi cel mai important lucru se spală în 7-8 ape, până nu mai ră­mâne niciun fir de nisip.

Separat, se umple o oală de 3 litri cu apă, se pune loboda aleasă, se presară puţină sare şi se pune la fiert.

Trebuie să dea în câteva clocote, iar după ce s-a înmuiat, se lasă să se scurgă într-o sită.

Se spală ceapa verde şi verdeaţa şi se toacă fin. într-o altă oală se pune uleiul, verdeaţa tocată, se înăbuşe şi se adaugă făina, amestecându-se continuu.

Loboda fiartă se pasează cu blenderul şi se amestecă cu verdea­ţa şi zeama în care a fiert loboda. Se condimentează cu sare şi un praf de piper alb.

Se ornează cu pă­trunjel verde şi mărar şi se serveşte caldă cu mămăliguţa sau crutoane de pâine neagră.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.