Supa crema de loboda verde
PrinteazaSupa crema de loboda verde din: loboda verde, ceapa verde, patrunjel, marar, sare, piper alb, faina si ulei.
Ingrediente:
- un kilogram loboda verde
- 2 legaturi ceapa verde
- o legatura patrunjel
- 2 legaturi marar
- sare
- un praf piper alb
- 2 lingurite faina
- 2 lingurite ulei
Mod de preparare:
Se alege loboda, se rup codiţele groase şi cel mai important lucru se spală în 7-8 ape, până nu mai rămâne niciun fir de nisip.
Separat, se umple o oală de 3 litri cu apă, se pune loboda aleasă, se presară puţină sare şi se pune la fiert.
Trebuie să dea în câteva clocote, iar după ce s-a înmuiat, se lasă să se scurgă într-o sită.
Se spală ceapa verde şi verdeaţa şi se toacă fin. într-o altă oală se pune uleiul, verdeaţa tocată, se înăbuşe şi se adaugă făina, amestecându-se continuu.
Loboda fiartă se pasează cu blenderul şi se amestecă cu verdeaţa şi zeama în care a fiert loboda. Se condimentează cu sare şi un praf de piper alb.
Se ornează cu pătrunjel verde şi mărar şi se serveşte caldă cu mămăliguţa sau crutoane de pâine neagră.
Poftă bună!