Supa-crema de mustar cu bacon
PrinteazaSupa-crema de mustar cu bacon din: bacon afumat, ceapa, unt sau ulei de masline, apa, concentrat de supă de pasăre, ardei iute, smântână pentru gătit, cremă de brânză, muştar boabe, amidon, sare, piper, frunze de pătrunjel.
- câteva felii de bacon afumat
- 1 ceapă
- 1 lingură unt sau ulei de măsline
- 1 l apă
- 2 cuburi concentrat de supă de pasăre
- 1 ardei iute
- 130 ml smântână pentru gătit
- 130 g cremă de brânză
- 3 linguri muştar boabe
- 2-3 linguri amidon
- piper
- sare
- 1/2 legătură frunze de pătrunjel
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi o tai mărunt. Topeşti untul în oala de 3 litri şi o căleşti uşor, apoi stingi cu apa fierbinte, în care ai dizolvat cuburile de supă.
Pui ardeiul iute întreg, apoi smântână amestecată cu crema de brânză şi boabele de muştar.
Continui fierberea la foc mic, pentru 10 minute. Scoţi ardeiul iute şi adaugi amidonul dizolvat în apă.
Sărezi, iar dacă mai e cazul presari puţin piper.
Prăjeşti câteva felii de bacon într-o tigaie fără ulei, apoi le tai mărunt şi le adaugi în supă împreună cu câteva fire de pătrunjel verde tocate fin.
Serveşti supa fierbinte, alături de pâine unsă cu unt sau cu sărăţele crocante.
Supa-crema de mustar cu bacon
Pofta buna!