Supa cu ardei gras
PrinteazaSupa cu ardei gras din: carne de pasare, supa, ardei gras, faina, sare, patrunjel.
- 1 1/2 kg carne de pasare sau de porc cu oase
- 4 l apa ori supa de legume
- 1 ardei gras rosu
- 50 g faina de ciuperci
- sare
- 1 legatura patrunjel
Mod de preparare:
Speli carnea, o porţionezi şi o pui la fiert, la foc mic. Astfel, sucul va ieşi treptat şi supa va fi mai limpede.
Când începe să dea în clocot, iei spuma, torni o lingură de apă rece şi sărezi.
După ce s-a ridicat toată spuma, acoperi oala ca să nu scadă prea mult apa şi fierbi la foc mediu, până ce se pătrunde carnea.
Speli ardeiul gras, îl cureţi de cotor şi seminţe şi îl tai în fâşii. Il adaugi în oală, iar după 10-15 minute presari făina de ciuperci, care umflându-se va absorbi o parte din apă, va îngroşa supa şi îi va da o aromă aparte.
Laşi să mai fiarbă timp de 5 minute, amestecând uşor, dar neîncetat, apoi sărezi supa după gust.
Presari în fiecare porţie pătrunjel tocat.
Supa cu ardei gras
Pofta buna!